ERDON Helyi hírek

2011.04.05. 15:43

Vizuális Kommunikáció: eszköz az egyetértéshez

<p>Nagyvárad - Április 3-án ért véget a Partiumi Michiel de Ruyter Tudományos Társaság által szervezett, és az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja által támogatott ifjúsági csere, melynek címe Vizuális Kommunikáció - Ezköz az egyetértéshez.</p>

Az egy hetes programban öt ország, Spanyolország, Lengyelország, Olaszország, Magyarország és Románia hat-hat fiatalja vett részt. A csere célja az volt, hogy a fiatalok, kevert csoportban egy-egy rövid, „stop-motion” technikával készített animációt hozzanak létre, a program három fő témájával kapcsolatban: szegénység, szociális kirekesztettség, valamit a fiatalok munkanélkülisége.

A fiatalok a közös munkákon túl kerekasztal-beszélgetéseken, városismereti vetélkedőn, kulturális programokon, interkulturális estén és a résztvevők által rendezett nyílt zongoraesten vettek részt. Az általuk alkotott kisfilmeket a csere végén nyilvánosan vetíttették le, melyek elnyerték a közönség tetszését. A program kiváló lehetőséget nyújtott a fiatalok közötti társadalmi integrációra, hiszen a projekt interkulturalitásán túl vak-, és gyengén látó, valamint süketnéma fiatalok is részt vettek és kölcsönösen segítették egymást a közös munkában és egy új környezetbe való beilleszkedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!