ERDON Helyi hírek

2011.04.28. 07:44

Utolsó útjára kísérték Csala Zsoltot

<p>Gyergyóalfalu - A helybéliek szerint soha nem gyűlt össze akkora gyászoló tömeg, egyetlen temetésen sem, mint Csala Zsolt néhai alpolgármester végtisztességén. A tisztségviselőt megközelítőleg ezren kísérték szerdán utolsó útjára.</p>

„Hová jutunk, ha olyan irányba haladunk, hogy békés időben golyó végzett Zsolt testvérünkkel?!, Ébredjünk, emberek” – hangzott el Adorján Imre plébános prédikációjában. György István polgármester búcsúztató beszédében nyilvánosan bocsánatot kért, illetve megbocsátott barátja nevében mindazoktól, illetve mindazoknak, akiket valaha is megsérthetett Csala Zsolt. Kihangsúlyozta, hogy a tragédiát követő néhány nap alatt megerősítést nyert: a közösen elkezdett munkát neki folytatnia kell.

temetes31_b

A végtisztesség megadására érkezők között a falustársak mellett számos politikus is volt, többek közt Pál Árpád parlamenti képviselő, Petres Sándor, Hargita megye tanácsának alelnöke, Bende Sándor, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke, illetve a környék településeinek csaknem összes polgármestere, alpolgármestere. (Gyergyószentmiklós vezetése nem volt jelen a szertartáson, de az azonos időben tartott tanácsülés kezdetén egy perc néma csenddel adóztak Csala Zsolt emlékének.)



temetes11_b

Csala Zsolttal nem csak vezetőt veszített el Gyergyóalfalu, de apa nélkül maradt két kiskorú gyermek, megözvegyült egy édesanya, és idős szülők veszítették el gyermeküket. A temető bejáratánál helyi tanácsosok, a polgármesteri hivatal alkalmazottai és a helyi önkéntes tűzoltók álltak sorfalat, a Helikon fúvószenekar pedig alkalomhoz illő zenével búcsúztatta az elhunytat.

(www.szekelyhon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!