ERDON Helyi hírek

2011.04.10. 13:51

Rendezvényházat avattak Kisgalambfalván

<p>Családi események lebonyolítására alkalmas rendezvényházat avattak fel április 9-én Kisgalambfalván.</p>

Modern konyha és rendezvényterem áll a kisgalambfalviak rendelkezésére április 9-étől a helyi kultúrotthon udvarán, ahol különböző családi összejöveteleket bonyolíthatnak le, és ehhez helyben elkészíthetik az ünnepi menüt.  A közösség találkozására alkalmas házat a helyi költségvetésből elkülönített ötvenezer lejből valósította meg a helyi tanács.

A frissen elkészült rendezvényház udvarába az avatóünnepségre szép számmal összegyűlt helyiek a szalagvágást követően az áprilisi erős szél és jeges eső elől a szomszédos sportteremben találtak menedéket. Itt mondta el beszédében Gyerkó Levente polgármester, hogy a rendezvényház is azért készült el, mert jobb életfeltételeket szeretnének biztosítani a helyieknek. A polgármester szerint a falu megérdemli a törődést, mert sok ember van a helyiek között, akikre mindig lehet számítani.

Az esemény meghívottjaként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, 2008 óta sok minden megvalósult Kisgalambfalván, amihez igyekezett a megyei tanács is segítséget nyújtani. Beszédében hangsúlyozta, fontosnak tartja a közösség találkozására lehetőséget adó megvalósításokat, mert egy ilyen rendezvényház hozzájárul ahhoz, hogy megerősödjön a faluközösség. Szerinte egy ilyen épület szerepet kaphat abban a folyamatban is, amelynek eredményeként megerősödhet a turizmus. A tanácselnök biztosította a helyieket, hogy a megyei tanács, mint ahogy az elmúlt három évben, úgy ezentúl is lehetőségei szerint oda fog állni a helyi elképzelések mellé.

Benyovszki Lajos megyei tanácsos egy székely zászlót adott át a megyei tanács részéről a polgármesternek, majd a rendezvényházat Incze Attila helyi református lelkész áldotta meg. Szabó Domokos szavalattal, a helyi iskolások és a reformátusegyház kórusa pedig kulturális műsorral járult hozzá az esemény ünnepélyessé tételéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!