ERDON Helyi hírek

2011.04.01. 12:27

Mineralia expó: ásványok elérhető áron

<p>Nagyvárad - Kristályokból, ásványokból valamint drága- és féldrágakövekből készült ékszerek és dísztárgyak tekinthetőek meg a pénteken nyílt, vásárral egybekötött országos kiállításon, a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában.</p>

A Mineralia expó április 3-ig ingyenesen látogatható, szombaton 9 és 19, míg vasárnap 10 és 18 óra között. A péntek délelőtti ottjártunkkor mintegy húsz stand volt már felállítva és az érdeklődők száma is igen nagy volt. Bukaresti, aradi, kolozsvári, nagybányai, szatmári és nagyváradi kiállítók egyaránt jelen voltak, ugyanakkor Magyarországról is érkeztek forgalmazók. Kész ékszereket, és bizsukészítéshez szükséges alapanyagokat, valamint különböző látványos dísztárgyakat is láttunk a kiállításon.

Az árakra vonatkozóan elmondhatjuk, hogy mindenki találhat pénztárcájának megfelelő portékát. A legdrágábbak a drágakövekből készült ékszerek, míg a legolcsóbbak a kőzetminták, illetve a féldrágakövekből készült bizsuk. Rubinból készült fülbevalót 130 lejért, smaragd fülbevalót 50 lejért, türkiz nyakláncot már 80 lejért vásárolhatunk. Láttunk borostyánkőből, gránátból, hegyikristályból, gyöngyházból készült fülbevalót 10-15 lejért. A kisebb ásványok – pl. Napkő, turmalinos kvarc, prázem, apatit, darabjához néhány baniért lehetett hozzájutni. Érdemes tehát kihasználni a lehetőséget és felkeresni az ásványkiállítást és -vásárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!