ERDON Helyi hírek

2011.04.08. 14:03

Kiértékelték az Identitás hónapját

<p>Nagyvárad - Márciusban a nagyváradi önkormányzat meghirdette az ún. Identitás hónapját, azzal a céllal, hogy személyi igazolványokat készítsen azon állampolgárok számára, akik valamilyen okból kifolyólag nem rendelkeznek ilyen okmánnyal.</p>

A kampány alapját többek közt az képezte, hogy a megyeközpontban és a hozzá rendelt 14 községben körülbelül 12 ezer olyan személyről tudnak, akiknek nincsenek személyi irataik. Ugyanakkor sokan kimentek külföldre anélkül, hogy jelezték volna a hatóságnak, hogy megváltozott a polgári státusuk. A nemrég elkészült statisztikai kimutatásből az derül ki, hogy március 1-31. között zajló akció során 2761 személyi igazolványt állítottak ki, melyek közül 1467-nek lejárt az érvényessége és ezért kellett kicserélni. Az egyébként megbírságolható 973 érintett személyt a kampányra való tekintettel ezúttal nem büntettek meg, normális esetben azonban összesen 38.920 lejt kellett volna fizessenek büntetés gyanánt. Sok személyi igazolvány már 6-7 évvel ezelőtt lejárt, sőt, az egyik településen olyan okmányokat is találtak, melyek 1988-ban veszítették el érvényességüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!