ERDON Helyi hírek

2011.04.19. 15:39

Új készenléti autók a tűzoltóságnál

<p>Bihar megye - A Bihar megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége kedden hivatalosan is átvette a Regionális Operatív Program 2007-2013 révén beszerzett első korszerű készenléti gépjárműveket.</p>

Az Észak-Erdélyi Közösségközi Fejlesztési Társaságon keresztül, a Regionális Operatív Program 2007-2013 finanszírozásával új speciális készenléti gépjárműveket kapnak a Bihar, Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szilágy és Máramaros megyei sürgősségi esetek felügyelőségei. A terv értéke több mint 49,8 millió lej, amiből a vissza nem térítendő rész több mint 41 millió. Tegnap a nagyváradi 1-es számú tűzoltó-alakulat Kert (Avram Iancu) utcai székhelyén Gavrila Ghilea prefektus és Radu Ţîrle megyei tanácselnök jelenlétében vették át hivatalosan is az első készenléti gépjárműveket. Ünnepi köszöntők hangzottak el, majd Ioan Baş tűzoltóezredes, a katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, valamint Emil Abrămuţ ezredes mutatta be a háromféle autót: a vízzel és habbal dolgozó tűzoltóautót, a nehéz gépjárművek műszaki mentésére alkalmas gépjárművet és a nukleáris, biológiai, vegyi és radiológiai kutatási járművet.

11 készenléti autó

Megtudhattuk, hogy Bihar megye összesen 11 a legmodernebb eszközökkel felszerelt gépjárművet kap, ezek közül a legértékesebb ez utóbbi, mely több mint 475 ezer eurót ér. Ioan Baş tűzoltóezredes elmondta, hogy napokon belül üzembe is helyezik az új apparátust, miután az ezekkel operáló tűzoltók számára megszervezik a szükséges továbbképzést. Egy a rogériuszi, kettő pedig a nagyváradi 1-es számú tűzoltó-alakulathoz kerül. Felhívta arra is a figyelmet, hogy Bihar megye az elsők közt vehette át a speciális gépjárműveket, hiszen a projektben szereplő más városok még csak a közbeszerzési eljárásnál tartanak.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!