ERDON Helyi hírek

2011.04.20. 13:26

Az egyik híd elkészült, a másik még nem

<p>Nagyvárad - Bár a szerződés szerint idén novemberig fel kell épüljön, egyelőre még nyoma sem látszik a Szilvásban építendő új közútí hídnak.</p>

Az már szabad szemmel látható, hogy az egykori kedvelt váradi pihenő- és kirándulóhely, a Szilvás nevű Körös-parti zöldövezet már a múlté, viszont az ott építendő hídnak sincs még nyoma. A Körös felett közúti hidat építő cég már előkészítette a Körös jobb partját a munkálatokhoz, és a hídépítés előkészítő munkálatai is elkezdődtek már, de egyelőre nem tudnak tovább haladni az építkezéssel, mert problémák akadtak a tervezéssel, és úgy tűnik, hogy néhány jóváhagyás is hiányzik. Ezt Pascalau Mircea a kivitelező cég vezérigazgatója mondta oldalunknak, hozzátéve, hogy a hátralévő, meglehetősen kevés idő ellenére a határidő teljesíthető. „Csak az anyatermészet akadályozhat meg minket abban, hogy a híd felépüljön időre” - fogalmazott a vezérigazgató. Pascalau hozzátette, hogy a térségben található zöldövezetet azért kellett eltüntetni, mert elő kellett készíteni a munkaterületet a gépeknek és a raktáraknak, „de minderre megkaptuk az engedélyt a polgármesteri hivataltól” - fűzte hozzá.

Pece-híd

A fentivel ellentétben már gyakorlatilag készen van a Vaporului utcát az Atelierelor utcával összekötő, a Pece fölött átívelő közúti híd. „A hídon még nincs aszfalt és beton, de már lehet rajta autóval közlekedni”, mondta lapunknak Petri Csilla, a nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályának munkatársa, hozzátéve, hogy a híd átadási határidje április harminc. A közel tizenkét méter hosszú híd áfa nélkül 124.630 lejbe került.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!