ERDON Helyi hírek

2011.03.31. 12:10

Április 8–10.: Humorünnep Erdélyben

<p>„Kőhalmi Zoltán a Showder Klubból és Janklovics Péter, a magyar Comedy Central humoristája lesz a Szomszédnéni Produkciós Iroda mellett az idei Erdélyi Humorfesztivál sztármeghívottja” – jelentette be Jakab Adorján a rendezvény főszervezője, az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének Programirodája részéről.</p>

Idén a Humorfesztivál április 8-án Kolozsváron, az Auditorium Maximumban kezdődik (a BBTE főépülete melletti terem) 18 órától, míg a Humorfesztivál gálájára másnap, szombaton a Florin Piersic moziban kerül sor – 19 órai kezdéssel. A Gálát vasárnap a marosvásárhelyi Nemzeti Színházban 18 órától megismétlik.

Aki akarja megnézheti mindkét gálát, de mivel ugyanazok a poénok lesznek mindkét városban - ez nem kötelező.” – tette hozzá Bálint Ferenc humorista a Szomszédnéni Produkciós Iroda részéről.

Az RMDSZ egyaránt fontosnak tartja, hogy minőségi programja legyen a Humorfesztnek és azt is, hogy bemutatkozási lehetőséget kapjon a legújabb erdélyi humorista-generáció – többek között ezért ajánlott fel idén is a fesztivál versenyére a legjobb amatőr humoristának egy 1000 lejes fődíjat.” – tájékoztatott Jakab Adorján.

Kőhalmi Zoltánról tudni kell, hogy ő a Magyar Rádió által szervezett 1998-as Humorfesztivál győztese, továbbá Fábry háttérembere volt, amíg ki nem próbálta magát a Dumaszínházban. Jelenleg is a Dumaszínház tagja és a Showder Klub alapembere, valamint 2009-ben megkapta a Karinthy gyűrűt is” – fűzte hozzá Bálint Ferenc.

A másik fellépő Janklovics Péter, aki a magyarországi Sziget fesztivál reklámarcaként lett ismert, ő Peti, aki szerint „senkiháziák kezében van a popszakma”, és tőle tudjuk, hogy Prodigy-t helyesen úgy ejtik ki, hogy „Prodizsáj”. Ő a Dumaszínház és a Comedy Central humoristája, emellett idéntől szerepelni fog a Showder Klubban is.”

Mellette fontosnak tartjuk, hogy az erdélyi humoristák számára is fellépési lehetőséget biztosítsunk, s ezáltal minél nagyobb „humor-ízlést” kielégítsünk” – mondta.

Így többek között fellép még a Magyar Rádió „humoroszkárját” a Bon Bon díjat elnyerő Szomszédnéni Produkciós Iroda, Felméri Péter, Zsók Levente, valamint még a marosvásárhelyi Gruppenhecc kabaré is Nagy István vezetésével.

A Humorfesztivál amatőr humorista pályázatának keretén belül négy erdélyi városban – Marosvásárhelyen, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Nagyváradon – tartottunk előválogatásokat, és több, mint 30 versenyzőt hallgattunk meg, akik közül hetet válogattunk be a Hetek versenyébe” – ismertette Tóth Szabolcs humorista (Szomszédnéni Produkciós Iroda). „Két Maros megyei, három szatmári, egy hargitai és egy bihar megyei humorista-jelölt fog versengeni az 1000 lejes fődíjért.”

A Humorfesztivál pénteki kolozsvári programjára napijegyet (15 lej) és a szombati gálára belépőt (25 lej) a Florin Piersic (ex Republica) moziban lehet váltani. A vasárnapi marosvásárhelyi gálára belépőt (25 lej) pedig a Kultúrpalota jegypénztárában és a G Pont, valamint Tutun kávéházakban lehet.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány, Románia Kulturális Minisztériuma és a kolozsvári városi tanács támogatta. Bővebb infók a www.humorfeszt.ro honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!