ERDON Helyi hírek

2011.03.02. 12:40

Nőnapi koncertet szerveznek

<p>Nagyvárad - Március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából szervez koncertet a Bihar megyei Nők Egyesülete a Iosif Vulcan Társulat, az Állami Filharmónia és a Francisc Hubic Művészeti Iskola közreműködésével.</p>

Kedden a filharmónia székhelyén tartottak sajtótájékoztatót a program ismertetésére. Mioriţa Săteanu elnök elmondta, hogy ebből az alkalomból különböző okleveleket is kiosztanak olyan Bihar megyei nőknek, akik kiemelkedő eredményeket értek el munkájuk vagy egyéb jellegű tevékenységük által. A mintegy 30 ilyen diplomát március 7-én 15 órai kezdettel osztják ki a megyei tanácselnök, Radu Ţîrle jelenlétében. A programról Tódor Albert, a filharmónia igazgatója elmondta, hogy a szervező kulturális intézmények egyenként 10-20 perces műsort állítottak össze. Fellép Francisc Hubic Művészeti Iskola Rapsodia Bihoreană zenekara (Vezényel: Liviu Buţiu, Szólisták: Ionel Ban, Leontin Ciucur, Cornel Borza), az Antonia Caffe héttagú együttes (Vezényel: Antonio Sekaci), a Sotto Voce (Vezényel: Benczédi Hunor), Florin Avram hegedűművész, Emil Sauciuc színművész, Florian és Alexandrina Chelu zenészek, Marian Boboia előadóművész (akit zongorán Gheorghe Hausmann kísér), a Star Group együttes (Vezényel: Monica Molnar, szólisták: Patricia Pop, Natalia Selegean, Carmen Stoica, Cristina Romocea, Raul Hirian, Alin Timuţ, Bogdan Ştefan). Az este konferanszié szerepét Emil Sauciuc tölti be. A műsorra március 8-án, 18 órai kezdettel kerül sor. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!