ERDON Helyi hírek

2011.03.28. 15:21

Felhívás irodalmi pályázatra

<p>Bihar - Hajdú-Bihar megye - A Biharért Kulturális Közhasznú Alapítvány a 13. Debreceni Simonyi Napok keretében ismételten irodalmi pályázatot hirdet: „Hajdú-bihari katonatörténetek - IV” címmel.</p>

Főként idősebb, katonaviselt személyek (esetleg hozzátartozók) műveit várják kedvenc katonatörténetükről, anekdotáikról, megpróbáltatásaikról, kellemes vagy kellemetlen élményeikről 3-6 gépelt (5-10 kézzel írott) oldal terjedelemben. A zsűrizés során kiemelten kezelikk a 2. világháborús túlélők, az 1956-os harcokban résztvevők, valamint különböző táborokban, lágerekben szenvedők visszaemlékezéseit. Díjazás: az első három helyezett pénzjutalomban részesül, valamint több különdíjat adnak át. Beadási határidő 2011. május 6., a pályamunkák beküldhetők postai úton - lehetőleg ajánlva - vagy személyesen a Debreceni Városi Könyvtár Benedek Elek Könyvtárába (Piac u. 68.), az Újkerti Könyvtárba (Debrecen Jerikó u. 17-19.), illetve elektronikus úton a debrecentrum@gmail.com címre. (Az internetes levélben a tárgynál tüntesse fel: katonatörténet) A részletekről érdeklődni lehet dr. Papp Gyula nyugállományú ezredesnél a (00-36)20-428-08-88 telefonszámon. Eredményhirdetés, valamint a díjak átadása május 27-én 18 órától a 12. Debreceni Simonyi Napok megnyitóján lesz, a Megyeháza Árpád termében (Debrecen, Piac u. 54.) A díjazottak külön értesítést és meghívót kapnak. Az ünnepség részeként a legjobb pályamunkát felolvassa Dánielfy Zsolt színművész. A díjazott írásokat – a 2008, 2009, 2010 évihez hasonlóan - nyomtatott formában is megjelentetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!