ERDON Helyi hírek

2011.02.14. 09:06

Marosvásárhelyi megyeháza : mindenki magának akarja

<p>Marosvásárhely - Mindenki magának akarja a Bernády György építette Városházát Marosvásárhelyen, amelyet jelenleg megyeházaként használnak: miközben a polgármesteri hivatal a prefektust is maga mellé állította, a megyei tanács megszavazta, hogy az ingatlan állami tulajdonból kerüljön át Maros megye tulajdonába.</p>

Az épület jogos tulajdonosa a megyeszékhelyi önkormányzat, ezért az ingatlant haladéktalanul át kellene adni Marosvásárhely ügykezelésébe. A tulajdonos azonban jelenleg a román állam, amelynek első számú képviselője Dorin Florea korábbi első számú munkatársa, Marius Paşcan. A marosvásárhelyi Városháza kezdeményezése megosztotta a megyei tanácsosokat.

„Én támogatom a megyeszékhely kérését, mert szerintem ez erkölcsi jóvátételt is jelentene.” – mondta Vasile Filimon, a PDL tanácsosa.

„Szerintem vannak ennél fontosabb témák, amelyeket meg kell vitatnunk. Azt hittem, azért jött el a prefektus úr a gyűlésünkre, hogy bejelentse, pénzt szerzett a megyének a kormánytól.” – mondta Mora Ákos, a PNL tanácsosa.

„A prefektúra a román állam képviseleti intézménye. A román államot megilleti, hogy reprezentatív épületben jelenítsék meg.” – mondta Vasile Boloş, a PSD tanácsosa.

„Olyan vagyontárgyakról van szó, amelyek a marosvásárhelyi tanácsot és polgármesteri hivatalt illetik.” – mondta Marius Paşcan, Maros megye prefektusa.

Lokodi Edit Emőke tanácselnök kijelentette, hogy az állam a tulajdonos, ezért kezdeményezték, hogy az ingatlan kerüljön át a megye köztulajdonába, és a tanács maradjon ebben az épületben.

Bár a PDL tanácsosain kívül mindenki úgy vélte, nincs amiért a témáról most vitatkozni, végül mégis megszavazták, 24 mellette, 5 ellene és 1 tartózkodás mellett, hogy az épületet a megyei tanács a maga számára szerezze meg.

(www.erdely.ma)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!