ERDON Helyi hírek

2011.02.09. 13:46

Újtípusú együttműködést ajánlanak

<p>Nagyvárad - Biró Rozália alpolgármester szerdán bejelentette: a nagyváradi RMDSZ-frakció támogatja a műemlékvédelmet, ezért újfajta együttműködést javasolt az egyházaknak és a civil szervezeteknek.</p>

A nagyváradi RMDSZ-frakció által indítványozott újfajta együttműködés lényege abban rejlik, hogy az önkormányzat nem egy éves fix összeget biztosítana az egyházaknak, hanem folyamatos támogatást nyújtana arra, hogy renováljanak egy konkrét műemléképületet a pénzek felaprózódása vagy egyéb beruházások helyett. Így például előfordulhat, hogy az idén az eddiginél nagyobb finanszírozásban részesülnek a munkálatok elkezdése érdekében, viszont akkor jövőre kevesebb jut nekik.

Biró Rozália alpolgármester elmondása szerint erre vonatkozó tárgyalásokat folytatnak a római katolikus, a református, az ortodox és a görög katolikus egyház képviselőivel is, akik eddig kedvezően viszonyultak a kezdeményezéshez. A római katolikusok például annak, a mizeri szerzetesrend által visszakapott épületnek a homlokzatát tennék rendbe, mely a Barátok templomával szembeni gyógyszertár háta mögött található, a mentőállomás közelében, a reformátusok pedig a Kossuth/Independenţei utcán visszaszolgáltatott ingatlanjukat újítanák fel.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!