ERDON Helyi hírek

2011.02.23. 15:34

Jelentősen emelkedik a hőenergia-ár

<p>Nagyvárad - A nagyváradiak májustól 219,54 lejt fizetnek egy gigakalória hőenergiáért. Erről szavazott tegnapi ülésén a nagyváradi helyi tanács.</p>

A napirendi pont vitáján Ovidiu Muresan PSD-s tanácsos kijelentette, hogy a szociáldemokrata frakció nem ért egyet azzal, hogy az önormányzat a lakosságra hárítsa át a hőenergiafogyasztás teljes költségét, így a három tanácsos a határozattervezet ellen szavaszott, az összes többi képviselő azonban megszavazta az. A tanácsülés után Delorean Gyula RMDSZ-es helyi tanácsos kifejtette: a nagyváradi hőerőmű három hónappal kért egy ármódosítást, melynek oka az, hogy 2011-től az EU-s normák szerint nem szabad már állami szubvencióval támogatni a hőszolgháltatást. A törvények értelmében az önkormányzatnak lenne jogi lehetősége fizetni a szubvenciót, csak sajnos anyagi lehetősége nincs rá. Így a váradiak május 1-től megközelítőleg 14,50 lejjel fizetnek majd  többet gigakalóriánként. Deloreran hozzátette, hogy a határozati javaslat szerint a március 1-től kellett volna a lakosságnak a megemelt tarifát fizetnie, de Delorean elmondása szerint az RMDSZ frakciónak sikerült meggyőznie Ilie Bolojan polgármestert arról, hogy az ármódosítás május 1-i hatállyal álljon be.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!