ERDON Helyi hírek

2011.01.10. 14:02

Zenés revükabarét mutattak be

<p>Nagyvárad - Vasárnap délután nagy sikerrel mutatták be az M.M. Pódium tagjai a Nekem mindegy című vidám kabarét a várad-velencei római katolikus kultúrotthonban. Mintegy kétszázan váltottak jegyet az előadásra.</p>

Bihar megyében már több településen láthatták az M.M. Pódium legújabb produkcióját, a Nekem mindegy című kabarét. Nagyváradon vasárnap délután a várad-velencei római katolikus kultúrotthonban telt ház előtt mutatták be a nagy sikerű előadást. Minden várakozást felülmúló érdeklődés mutatkozott a százéves váradi kabarénak emléket állító, közel kétórás darab iránt. A klasszikus kabaréjeleneteket, villámtréfákat, valamint musicalszámokat és táncdalokat felvonultató előadást az M.M. Pódium két alapembere, Meleg Attila és Meleg Vilmos, továbbá Nagy Kinga és Szallós Tünde énekes szólisták adták elő. Három táncospár is közreműködött: Korda Árpád, Farkas Beáta, Szallós Nándor, Erdei Gabriella, Pop Vlad és Pop Renáta. A konferanszié szerepét  Meleg Vilmos töltötte be. 

Hacsek és Sajó

A közönség tetszését leginkább Hacsek és Sajó, a klasszikus kabaré két ismert párosának kávéházi vitája nyerte el. Beszélgetésükből aktuális politikai és közéleti újdonságok is kiderültek, ami nem véletlen, hiszen ez a műfaj mindig is feladatának tekintette azt, hogy politikai és társadalmi kritikával reagáljon a napi eseményekre, nevetve mondjon ki mindennapi igazságokat. Szintén emlékezetes volt az orvos és páciens közötti eszmecsere is. A kabaré fénykorának hangulatát korhű öltözékekkel sikerült megidézniük a társulat tagjainak, valamint a tehetséges szólistáknak. A közönség tapssal jutalmazott minden humoros jelenetet, illetve felcsendülő dalt. A jól megérdemelt vastaps nem maradt el az előadás végén sem. A sikert tekintve valószínűsíthető, hogy az előadás bemutatóját megismétlik még Nagyváradon.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!