ERDON Helyi hírek

2011.01.24. 13:23

Magas árak Biharban

<p>Több élelmiszer Bihar megyében a legdrágább (vagy megközelítően a legdrágább) az egész országból, derül ki a Mediafax hírügynökség jelentéséből, amely arra hívja fel a figyelmet: az árak nagyon változóak országszerte.</p>

Például Kolozs után, ahol a tej literjét 4-5 lej közötti összegért árulják, Bihar megyében a legdrágább a tej, 3,5-4 lej literje. Viszont Argeş és Suceava megyékben az árak 1,5 és 2,5 lej közöttiek. Élen járunk a túrónál alkalmazott árakkal is: úgy tűnik, a kilogrammonkénti 16-18 lejjel nálunk, valamint Tulcea megyében a legdrágább a túró, a legolcsóbb pedig Teleorman, Suceava és Szatmár megyékben, ahol 8-10 lejért árulják kilóját. Szintén Bihar megyében a legdrágább a burgonya is: míg nálunk, valamint Argeş megyében 2,5 és 3 lej közötti egy kilogramm ára, másutt az országban, 0,8 és 1,3 lej közötti (például Brassó és Galac megyében). A kilogrammonkénti 7-7,5 lejjel a szárazbab szintén nálunk a legdrágább, Bukarestben 5-7 lej közötti az ára, Gorj, Brassó és Călăraşi megyékben pedig 4 és 5,5 lej közötti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!