ERDON Helyi hírek

2011.01.03. 10:58

Eredményes évet zárt a Tavirózsa Fotóklub

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Tavirózsa Fotóklub egy sajtóközleményben összegezte a klub tagjainak 2010-es évi eredményeit. Eszerint számos említésre méltó eredményt értek el a klub tagjai.</p>

A díjazottak sorában elsőként Gheorghe Petrilat említi a kommüniké, aki az Aradon első alkalommal megszervezett országos szalon keretében kapott elismerést A mosolygó öreg (Bătrânul zâmbitor) című fotójáért. A Szlatinán sorra kerülő etnográfiai szalonon Constantin Dancoglu aranyérmes lett az Ő tekintete (Privirea ei) munkájáért, ugyanitt bronzérmet kapott Gheorghe Petrila Kántálás (La colindat) művéért. A II. Fotóklubok Kupáján nemzetközi "mezőnyben" Gheorghe Petrila Téli mese (Poveste de iarnă) sorozata a legmagasabb elismerést érte el. A máramarosi természeti környezetben fotózott sorozat egy craiovai megmérettetésen is sikeresen szerepelt. Claudiu Szabó, a Tavirózsa Fotóklub alelnöke a kolozsvári Audia 2010 keretében nyert aranyérmet. A diapoztív nemzetközi versenyén rajta kívül részt vett Gheorghe Petrila és Constantin Dancoglu is.

Nemzetközi elismerés

A klub tagjai által készített Lépések a fényben elnevezésű fotósorozatot európai, ázsiai, új-zélandi és amerikai galériákban egyaránt bemutatták. Legutóbb az aradi Armonia Centerben állították ki. Decemberben a klub tagjai egy másik kollekcióval jelentkeztek, amit a sonkolyosi kultúrotthonban állítottak ki. A kántálással egybekötött tárlatnyitón Thurzó Sándor József, a Varadinum Vonósnégyes tagja is közreműködött. Az utóbbi időszakban több egyéni és csoportos kiállítást is szerveztek a klub tagjai. A legtöbb helyen Tóth István, a Tavirózsa Fotóklub, illetve a Romániai Fotóművészek Egyesületének elnöke fordult meg Egy temető halála című kiállításával, őt követik Benyovszki Tünde és Nicoleta Gabor fotóművészek. A fényírók nagy sikerrel szerepeltek a Traian Băsescu és Sólyom László elnökök védnökségével szervezett  Román és Magyar Fotóművészek Nemzetközi Tárlatán, illetve a DIGA Exhibition Circuit USA 2010 kiállításon is. Ez utóbbin Constantin Dancoglu, Gheorghe Petrila, és Cristian Ene ért el dícséretes eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!