ERDON Helyi hírek

2011.01.21. 07:43

Elena Udrea aláírta a nyertes pályázatot

<p>Szatmár megye - Elena Udrea vidékfejlesztési miniszter kézjegyével látta el a Nagykároly–Belvárosi Református Egyházközség közel másfél millió lej értékű pályázatát. Ennek köszönhetően a gyülekezeti teremből hamarosan szociális központ lesz.</p>

Kovács Jenő, a Nagykároly–Belvárosi Református Egyházközség főgondnoka, a municípium polgármestere arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Elena Udrea, a Vidékfejlesztési Minisztérium tárcavezetőjeBukarestben aláírta azt a tavaly ősszel megnyert pályázatukat, amelynek köszönhetően az egyházközség gyülekezeti tanácstermét egy szociális központtá alakíthatják át. A Regionális Operatív Programon keresztül megvalósuló projekt összértéke 1 millió 439 ezer lej, mely pénzösszeg bőségesen elegendő ahhoz, hogy e nemes célkitűzést az egyházközség vezetői megvalósíthassák. „A pályázat 2 százalékos önrésze, a 28 ezer 600 lejes pénzösszeg rendelkezésünkre áll” — nyilatkozta kérdésünkre válaszolva Tukacs József–Sándor, az egyházközség lelkipásztora. A tervek szerint a szociális központ segítséget nyújt majd mindazoknak a szociálisan hátrányos helyzetben lévő embereknek, akik ezt a segítségnyújtást igénylik és elfogadják. Ugyanakkor a magatehetetlen időseknek is szeretnének segíteni az egyházközség elöljárói.

Közös összefogással

Nagykároly municípium önkormányzati testülete és a Nagykároly–Belvárosi Református Egyházközség vezetősége egy együttműködési szerződést készített elő, amelynek értelmében a református szociális központ működtetésének költségeit — a közüzemi számlákat és egyéb költségeket — teljes mértékben Nagykároly Polgármesteri Hivatala finanszírozza majd. Kovács Jenő polgármester örvendetes dolognak tartaná azt, hogyha ezt a pozitív példát a Nagykárolyban lévő összes történelmi egyház követné: „Szeretném, ha minden történelmi felekezetnek a közeljövőben lenne egy–egy ilyen szociális jellegű intézménye, hogy a városunkban lévő rászorulókat, elesetteket, magukra maradottakat, akiknek segítségre van szükségük, közös összefogással támogatni tudnánk” — fogalmazott Kovács Jenő polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!