ERDON Helyi hírek

2010.12.27. 14:26

Óvintézkedések szilveszterkor

<p>Bihar megye - A Sürgősségi Esetek Igazgatósága (ISU) a szilveszteri ünnepségekre, zárt körű rendezvényekre ajánlja az alábbiakat a tűzesetek megelőzésére.</p>

rendezvényeken nem vegyen részt többen, mint a helyiségek megállapított befogadó képessége; legyenek biztosítottak a vészkijáratok; a dohányzásra kijelölt helyeken legyen kellő számú hamuzó, azok legalább 1.5 méterre legyenek a gyúlékony anyagoktól (például függönyöktől); a tűzvédelmi előírásoknak megfelelően használják az ételek elkészítéséhez a tűzhelyeket; hegyvidéken - számolva az esetleges rossz időre, időleges elszigetelődésre - legyen tartalékban élelem, ivóvíz, áramfejlesztő, gyógyszer.

Különösen figyelni kell azokon a helyeken, ahol karácsonyfát is állítottak az ünnepek idejére: a karácsonyfa biztonságos távolságban legyen gyúlékony anyagoktól; gyerekek ne maradjanak felügyelet nélkül gyufával, gyertyával, csillagszóróval. Az igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy 2006 tele óta tilos a petárdázás, az engedélyezett tűzijátékok használatánál is be kell tartani az előírásokat. A turisták számára - akik üdülőhelyen töltik a szilvesztert - ajánlott: a megérkezés után "derítsék fel" a kijáratokat; ne használjanak improvizált elektromos készülékeket; ne módosítsanak az elektromos hálózaton; csak a kijelölt helyen dohányozzanak. Minden sürgősségi esetben a 112-es telefonszámon kell segítséget kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!