ERDON Helyi hírek

2010.12.10. 07:25

Téli előkészületek Szatmár megyében

<p>Szatmár megye - A meteorológusok előrejelzése szerint a hétvégén megyénkben is beköszönt az igazi tél. Az önkormányzatok vezetői arról tájékoztattak, hogy sikerült felkészülniük egy nagyobb havazásra is.</p>

Tasnád város polgármesterének nyilatkozata szerint, ha szükséges, azonnali bevetésre készen áll az önkormányzat traktora, amelyre az elmúlt napokban új gumikat vásároltak. Véron András polgármester elmondta, hogy az utak szórásához szükséges homokot már korábban beszerezték, az elmúlt héten pedig 8 tonnányi sót is hozattak Désről.

Erdődön is felkészültek egy esetleges nagyobb havazásra — tudtuk meg Szakács Imrétől, a város alpolgármesterétől. Szakács azt is tudatta, hogy az önkormányzat a munkagépeket is rendbe tette. „Azokon a helyeken, ahol nem laknak, a házak előtti járdákat a szociális segélyezettek fogják takarítani a hótól és jégtől” — tette hozzá az alpolgármester, akinek elmondása szerint különös tekintettel lesznek az erdődhegyi és a sóspusztai utak tisztán tartására, mivel minden évben ezeken a településeken szoktak a legnagyobb problémák lenni.

Ákos község 20 kilométernyi mellékútjait az önkormányzat fogja rendben tartani a téli időszakban — tájékoztatott Geréb Miklós polgármester. A község vezetője már korábban utasítást adott az önkormányzat multifunkcionális traktorának rendbetételére, így az akár már ma útnak indítható. Geréb hozzáfűzte, hogy egész télire megvan már a homok, sót pedig nem is fognak használni ezen a télen sem. „Egy nagyobb havazás esetén 35-40, szociális segélyben részesülő munkaerőre is számíthatunk” — mondta a polgármester.

Mikolában az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az Ubythem cég fogja elvégezni a község 17 kilométernyi mellékútjainak takarítását, mivel ezzel a vállalkozással van hivatalos szerződése az önkormányzatnak — nyilatkozta lapunk kérdésére Dobos István polgármester. Az elöljáró bízik abban, hogy ebben az évben is folyamatos lesz a hó eltakarítása.

Piskolton is felkészült a téli időszakra a község önkormányzata — mondta el kérdésünkre Kovács Endre alpolgármester. Az önkormányzat tulajdonában lévő traktor bármikor elindulhat, hogy hóekéjével megtisztítsa a község 24 kilométernyi mellékútjait. Az alpolgármester nem tartja szükségesnek a mellékutak homokkal, illetve sóval való szórását. Véleménye szerint ugyanis elegendő lesz az, hogy a hóeke végigmenjen a község mellékutcáin és az utak szélére elnyomja a lehullott hómennyiséget.

Kálmándon is készen állnak az esetleges havazásra — tudtuk meg Schlakter Ferenc polgármestertől. A község új vezetője elmondta, hogy az önkormányzat traktorát már elő is készítették, amelynek hóekéjével a 4 kilométernyi mellékutat másfél óra leforgása alatt bármikor meg tudják tisztítani a hótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!