ERDON Helyi hírek

2010.12.28. 07:26

Temes megye a hó fogságában

<p>Temes megye - Szombat este óta szinte megszakítás nélkül havazik Temes megyében. A meteorológusok szerint 10 cm hó esett az utóbbi 24 órában, de a hófúvás miatt a hóréteg vastagsága helyenként meghaladja a 15-20 centimétert.</p>

Hétfőn havas volt Temesvár valamennyi utcája, az országutakon és a megyei utakon „téli útviszonyok közepette” zajlott a közlekedés. A prefektúrán összehívott katasztrófavédelmi találkozó résztvevői szerint az utakat folyamatosan tisztítják, de a folyamatos havazás miatt ennek a tevékenységnek kevés a látszatja. Az országutakon és a megyei utakon egyaránt mintegy 40-50 munkagép takarítja a havat, az országutakon 590, a megyei utakon 930 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki.

Temesváron is teljes erőbedobással folyik a hóeltakarítás, a munkagépek mellett a Retim köztisztasági vállalat 126 alkalmazottját is bevetette, akik hólapátokkal takarítják az útkereszteződéseket. A hatóságok álláspontja szerint a hóeltakarító cégek végzik a dolgukat, az autósok viszont azt érzékelik, hogy Temesvár utcáin csak kínkeservesen lehet közlekedni. A meteorológusok jóslata: kedd reggeltől megszűnik a havazás, de kemény, -10 C fok alatti fagyok jönnek a következő napokban.

(www.nyugatijelen.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!