ERDON Helyi hírek

2010.12.07. 08:40

Épülhet a Szamos-híd Sülelmeden

<p>A kormány 400 ezer lejt irányzott elő a sülelmedi Szamos-híd megtervezésére és a kivitelezési munkálatok elkezdésére. ly módon lényegesen lerövidül Nagybánya és Zilah között a menetidõ, hiszen ezzel a beruházással egy 80 kilométeres kerülőt iktatnak ki.</p>

A jelenleg is üzemelõ hidat az új létesítmény megvalósulása után is megtartják, igaz kizárólag idegenforgalmi látványosságként, érdekességként.

Az Erdõvidéket és a Kõvárvidéket, pontosabban Nagynyírest és Nagysomkútot Sülelmeddel összekötõ Szamos-híd építési költségei, az elõzetes számítások szerint megközelítik az 5 millió eurót. Eredetileg az azóta süllyesztõbe került Észak Útja terv keretében szerették volna megvalósítani a hidat. A beruházás közvetlenül legalább 7 ezer ember életét könnyíti majd meg, de az egész térség gazdasági fellendülését is eredményezheti.

A sülelmediek, de nem csak õk immár 50 éve szorgalmazzák a híd megépítését. Most úgy néz ki, tavasszal végre elkezdik a munkálatokat. Az ott élõ emberek tehát mégsem vártak hiába fél évszázadon keresztül. Ha minden terv szerint halad, már csak két-három évet kell várakozniuk.

(www.nagybanya.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!