ERDON Helyi hírek

2010.12.14. 13:16

Partrendezési protokollum

<p>Nagyvárad - Ilie Boljan Nagyvárad polgármestere és Pásztor Sándor, a Körösök Vízügyi Igazgatóságának vezetője együttműködési protokollumot írtak alá a következő évre.</p>

A protokollum aláírásának szükségességét a két intézmény, azaz a polgármesteri hivatal és a vízügyi igazgatóság idei kifogástalan együttműködésével indokolták. Pásztor Sándor elmondta: ennek az együttműködésnek a keretében újították fel a Sebes Körös jobbpartját a szent László híd és a Kis garasos híd között, megtisztították a partot a város nyugati határában és a Decbal és Densusianu híd között is parterndezést végeztek. A három munkálat mintegy nyolcmillió lejébe került a vízügynek. Mint pásztor jelezte, 2005 és 2010 között Nagyváradon egyetlen lejt se költöttek partrendezésre. A protokollum három új beruházás megvalósítását tűzi ki célul.

Az egyik a kis Körös partrendezése egészen a határig és a Szőlős (Adona) patakot is rendbe teszik. Mindkét folyóvizet befedik, 1,3, iletve 1,4 kilómeternyi szakaszon, de míg a Kis Körösön bicikliút lesz, addig a Szőlős patakra közutat terveznek. A harmadik beruházás, mely a város és az igazgatóság együttműködése nyomán fog megvalósulni, a Körös bal partjának rendezése lesz a Baross (Dacia) és a Garasos híd között. Pásztor elmondása szerint az igazgatóság a vízfelületen egy 2,5- 3 méter széles sétányt akar építeni az említett partszakaszon. Bolojan hozzátette, hogy a Szőlős patak körüli munkálatok során jövő tavasszal lebontanak mintegy 200 garázst, további harminchármat pedig kisajátítanak a Liszt Ferenc és a Leonardo utcák környékén.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!