ERDON Helyi hírek

2010.12.16. 16:54

Még egymillió euró várfelújításra

<p>Nagyvárad - A nagyváradi önkormányzat partnerséget vállalt a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi Iparkamarával egy vállakozás-ösztönző központ létrehozására a nagyváradi várban. A megvalósítandó beruházás értéke egymillió euró.</p>

Az együttműködési szerződést 9-én írta alá Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve Biró Rozália Nagyvárad alpolgármestere. A szerződés előzményeiről szólva Biró Rozália oldalunknak elmondta: „a Hajdú-Bihar megyei kamara illetve a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége közösen kívántak létrehozni egy vállalkozás-ösztönző központot, melynek helyszíne a nagyváradi vár B épületében lenne. Ennek a beruházási lehetőségnek a nyomán a Hajdú-Bihar megyei kamara  romániai partnere kb. 1 millió eurónyi  összeget nyerhet.

A pénz  jelentős része, mintegy 800 ezer euró a várépület állagának a felújítására fordítandó, és mintegy 220 ezer euróba kerül a vállalkozói központ létrehozásához szükséges belső infrastruktúra beszerzése. Mivel a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége nem tudott a pályázatban vállalt fizetési kötelezettségeinek eleget tenni, ezért a magyarországi hatóság úgy döntött, hogy más partnert választ. Hosszú lobbizás után a nagyváradi önkormányzat lett az új partner. Így a múlt heti aláírással újabb egymillió eurót tudunk szerezni a nagyváradi várfelújítására, illetve arra, hogy a felújított épületrészben, mintegy 1000 négyzetméternyi felületen vállalkozás ösztönző központot létesítsünk.”

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!