ERDON Helyi hírek

2010.12.22. 14:39

Karácsony a Ruhama Alapítványnál

<p>Nagyvárad - A Ruhama Alapítvány idős- és fogyatékos-gondozási szolgáltatásainak haszonélvezői számára szerveztek karácsonyi ünnepséget tegnap délben a Rulikowsky úti székhelyen.</p>

A Ruhama Alapítvány házigondozási szolgáltatásainak haszonélvezői számára szerveztek karácsonyi ünnepséget szerda délben. Mintegy húsz idős, illetve fogyatékkal élő személy gyűlt össze ebből az alkalomból a Rulikowsy úti Karrier Központban, ahol az alapítvány két munkatársa, Camelia Bancse és Monica Suciu köszöntötte őket. "Jobb évet zárunk idén, mint a tavaly és minden nehézség ellenére azt kell mondjuk, hogy rosszabb évünk sohase legyen" - mondta Monica Suciu köszöntőjében. Elhangzott, hogy az idei karácsonyi csomagokat a Nagyváradi Hit Gyülekezete segítségével állították össze. A hitközösség képviseletében Czirják Ferenc is köszöntötte a megjelenteket.

Ajándékcsomagok

Néhány szavalat után kolindálók érkeztek az ünnepségre. Az alapítvány roma fiataljai kedveskedtek az idősebb generációnak néhány ismert karácsonyi dallal. A Télapó megérkezésére sem kellett sokat várni, ő osztotta ki a bőséges ajándékcsomagot a résztvevőknek. A pakk alapélelmiszereket, édességet, kávét és gyümölcsöt tartalmazott. Végül az ünnepség kötetlen beszélgetéssel és az egyik váradi cukrászda által felajánlott sütemények elfogyasztással zárult. A Ruhama Alapítvány egyébként már több mint hét éve vállal idős- és fogyatékos-gondozást. Havonta körülbelül hetven haszonélvezője van ennek a szolgáltatásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!