ERDON Helyi hírek

2010.12.20. 07:15

„Dícsérjétek az Urat!”

<p>Szatmár megye — A szatmárnémeti Láncos templomban december 19–én ünnepelték az egyházközség felnőtt kórusa megalakulásának 128., majd a rendszerváltást követő újjáalakulásának 20 éves évfordulóját.</p>

A szatmárnémeti Láncos templomban december 19–én ünnepelték az egyházközség felnőtt kórusa megalakulásának 128., majd a rendszerváltást követő újjáalakulásának 20 éves évfordulóját. Kanizsai László lelkipásztor és felesége, Papp Ildikó nevéhez fűződik a dalárda újraszervezése. A kórus egyébként – amelyet az elmúlt két évtizedben Orosz Márta zenetanárnő vezetett – új nevet vett fel a tegnapi jubileumi eseményen: Dícsérjétek az Urat nevet viseli már a dalárda. Az advent negyedik vasárnapján tartott templomi ünnepségen díszokleveleket is osztottak azoknak presbitereknek, akik több évtizede töltik be ezt a tisztséget az egyházközségben: Puskás Zoltán (35 év), Bolyáki Imre (30 év), Elekes Gyula (20 év), Lengyel István (20 év), Miklósi Ákos (20 év), Bakk Emil (20 év), Kovács Béla (20 év), Csáki Mihály (20 év), Nagy Lajos (20 év), továbbá Elekes Gyula 18. éve főgondnoka, és Lengyel István 16 éve gondnoka a Láncos–templom Presbitériumának és gyülekezetének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!