ERDON Helyi hírek

2010.12.28. 10:33

AntrES: interregionális képzés nőknek

<p>Kiértékelték tegnap Nagyváradon az AntrES elnevezésű programot. A projekt néhány nap múlva zárul hivatalosan - főleg nőknek szólt.</p>

12.500.104 lej összértékű volt az a program, amely egy éven át futott, s fő célja a nők eseélyegyenlőségének előmozdítása volt, a vállalkozói életben is. A célcsoport 288 vállalkozó hölgy volt, aki fejleszteni akarja cégét, a résztvevő régiókból (azaz a következő megyékből: Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény).

Eredmények

Az AntrES projekt interregionális koordinátora a Nagyváradi Egyetem közgáz tanszéke volt. Épp ott ki is értékelték tegnap az AntrES-t. Elhangzott: a megvalósítások között van , hogy 100 órás kurzust tartottak a résztvevőknek, ugyanakkor két specifikus képzést is megejtettek. Emellett tanulmányokat publikáltak a témában, valamint partnerségi hálózatokat is létesítettek - azaz kapcsolatépítésre is jó volt a program. Így például 96 partneri szerződést írtak alá helyi közigazgatásokkal, 13-at helyi szervezetekkel. Összesen 288 meghívott szakértőjük volt az akcióik során, s többszáz résztvevőt mozgattak meg.

A tegnapi kiértékelés során köteteket is bemutattak. Ezek például Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény megyék gazdasági helyzetét összesítik, naprakészen, egyenként.

Este egy váradi étteremben tartották meg a Női vállalkozók gálája elnevezésű rendezvényt. Itt azon üzleti tervek készítői kaptak díjat, akik a program, a felkészítők során írtak ilyen terveket.

A Nagyváradi Egyetemen értékelték ki a programot, tájékoztató standok is voltak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!