ERDON Helyi hírek

2010.11.26. 12:30

Perelnek a közalkalmazottak

<p>Nagyvárad - Több mint 15 ezer, az adminisztrációban, az egészségügyben, a közpénzügyeknél vagy a rendőrségnél dolgozó erdélyi közalkalmazott döntött úgy, hogy beperli a kormányt, mivel 25 százalékkal csökkentette a fizetésüket.</p>

Dănuţ Şerb, a Bihar megyei Törvényszék szóvívője azt nyilatkozta: a bírák és a kisegítő személyzet tagjai is elkezdték az aláírásgyűjtést. Az erdon.ro érdeklődésére válaszolva Doru Nicle, a Bihar Megyei Közpénzügyek Felügyelőségének szakszervezeti vezetője azt közölte: több mint 600 aláírást gyűjtöttek össze, egy ügyvéddel is konzultáltak, így a jövő héten leteszik a dokumentációt a bíróságon. Hasonló "kampány" zajlik a helyi egészségügyi szférában is, tudatta Ioan Giurgiu, a Sanitas érdekképviselet irányítója. Kiss Judit, a Bihar Megyei Tanács Fórum szakszervezetének az elnöke viszont azt nyilatkozta honlapunknak: ők nem kezdeményeztek ilyen akciót, mivel úgy itélik meg, hogy ha a román parlament hozott egy ilyen döntést, akkor azt be kell tartani. Nem tiltakoznak a nagyváradi önkormányzatnál sem, ugyanis annak ellenére, hogy az ő fizetései is csökkentek, különböző bérpótlékokkal egészítik ki a nekik járó hiányzó összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!