ERDON Helyi hírek

2010.11.09. 09:50

Leépítések Félixfürdőn

<p>Bihar megye - Kevés turista látogat mostanában Félixfürdőre, többek közt ez is az oka annak, hogy a fürdőtelepülésen működő legnagyobb idegenforgalmi szolgáltató, a Turism Felix Rt. leépítésekre készül.</p>

A társaság vezetősége úgy döntött, az alkalmazottak 15 százalékával szakítja meg a munkaviszonyt, vagyis a jövő hónaptól 128 személy veszíti el az állását. Florian Serac vezérigazgató szerint azért van szükség a költségcsökkentő intézkedésekre, hogy jövőre is maximális kapacitással tudjanak üzemelni, és ugyanakkor a befektetéseket is folytatni lehessen.

Ennek részeként a társaság a tulajdonában lévő hét szálloda közül kettőt szilveszterig bezárt, a két csillagos Unireát és a háromcsillagos Nufărult. Az sem kizárt, hogy jövő áprilisban visszahívják a kényszerpihenőre küldött munkavállalókat.

Jelenleg körülbelül 830-an dolgoznak a Turism Felix Rt.-nél, a fürdőhely kihasználtsága pedig 30 százalékos (átlagosan 1000 turista veszi igénybe a rendelkezésre álló 1900 szállodai helyet).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!