ERDON Helyi hírek

2010.11.01. 15:54

Halottaink Isten biztonságában vannak...

<p>Nagyvárad - Hétfő kora délután a nagyváradi Rulikowski Városi Köztemetőben református istentiszteletet tartottak a halottak emléke előtti tiszteletadás jegyében.</p>

Mintegy százötven református gyűlt ebből az alkalomból össze a máskor csendes, de ezúttal a halottak napja, illetve mindenszentek miatt nyüzsgő sírkert városi ravatalozójánál. Az egybegyűltek Veres-Kovács Attila nagyvárad-olaszi és Farkas Antal várad-velencei lelkipásztor alkalomhoz illő szavait hallgathatták meg. Veres-Kovács Attila Pál apostol Kolossébeliekhez írott levélének 3 fejezetéből vette a istentisztelet alapgondolatát: "Az odafelvalókkal törődjetek, nem a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti éltetek el van rejtve együtt a Krisztussal az Istenben".

Prédikációjában arra hívta fel a figyelmet, hogy sokszor nem tudunk elszakadni a sírtól. Könnycseppek sűrűjében emlékezünk mindazokra, akik előttünk jártak. Ha lenne istenélményünk, akkor nem a sírokkal foglalkoznánk és nem siratnánk a halottainkat, mert tudnánk, hogy ők immár az Isten biztonságában vannak. Törődő embernek kell lennünk, de nem csak a sírokkal, hanem a lelkekkel is foglalkozni kell. Az igehirdetést követően Farkas Antal mondott imát arra emlékeztetve, hogy halottaink nem a sírkert hantjai alatt nyugszanak, hanem a szíveinkben. Végezetül a Krisztustól tanult imádság elmondásával és a Tudom az én Megváltóm él kezdetű hozsanna eléneklésével zárult a méltóságteljes megemlékezés.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!