ERDON Helyi hírek

2010.11.15. 13:54

Fákat ültettek a gyerekek

<p>Nagyvárad - Hétfő délelőtt a Kis környezetvédők elnevezésű projekt keretében Timár Enikő és Biró Ildikó óvónők vezetésével fákat ültettek a biharpüspöki 19. számú óvoda és a helyi Juhász Gyula Általános Iskola növendékei.</p>

A programmal- melynek része a szelektív papírgyűjtés is-, a környezetvédelem fontosságára szeretnék felhívni a gyermekek figyelmét. A húsz növényt a Piacrendészeti és Közterület-fenntartó Önálló Ügyvitelű Vállalat (RAPAS) biztosította, s került belőlük a nemrég korszerűsített Apelor utcába, valamint a tanitézetek udvarára is, ahol egyébként is minden évfolyamnak van egy-egy fája, melyeket a diákok rendszeresen gondoznak, locsolnak.

A hétfői rendezvényen a RAPAS-t Bimbó-Szuhai Tibor műszaki igazgató képviselte, és az akcióba besegítettek a Körösök Vízügyi Igazgatóság és az Erdészeti Hivatal munkatársai is, Pásztor Sándor vezérigazgató, illetve Timár Miklós aligazgató irányításával. Ugyanakkor előadás is elhangzott arról, hogy miért lényeges pótolni a papírgyártás miatt elpusztított fákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!