ERDON Helyi hírek

2010.11.26. 07:57

Elbocsátások előtt Háromszék

<p>A megyei munkaerőügynökség vezetősége közzétette a munkanélküliségről szóló legújabb adatokat, illetve a hamarosan bekövetkező elbocsátásokkal kapcsolatos legfrissebb információkat.</p>

Csupán novemberben 16 ezer lejre rúgott az intézmény postaköltsége, és több mint 1,6 millió lejt fizettek ki munkanélküli segélyként. Háromszéken a legtöbb munkanélkülit továbbra is Sepsiszentgyörgyön jegyzik, 3536 személyt (az összes munkanélküli 40%-át), a megyeszékhelyet Kézdivásárhely követi 2 ezer személlyel (23%), majd Kovászna és Barót városa 1300- 1300 segélyre szorulóval, végül pedig Bodzaforduló következik 589 személlyel.

„Ebben a hónapban a látszat szerint csökkent a munkanélküliség, ám újabb elbocsátások előtt áll a megye” – figyelmeztetett Kelemen Tibor, a megyei munkaerőügynökség vezetője. Az igazgató szerint a sepsiszentgyörgyi Arnold szigetelőcég 15 alkalmazottat meneszt (27 alkalmazottból), megszűnik egy országos hálózat háromszéki kirendeltsége, a g4s Cash Solutions cég szentgyörgyi fiókja, így 32 embernek mondanak búcsút (miután kiszámították, hogy a háromszéki fiók felszámolásával 15 ezer eurót spórolnak meg havonta).

A kovásznai fagylaltgyár, a Prim ZS&A 27 alkalmazottat meneszt, mivel a téli szezonban be szokták zárni a gyárat. A kilyéni Prod Prest Connection építőelemeket gyártó cégnél 34 személy válik munkanélkülivé, a megyeközponti Fise Electrica Serv cég 3 alkalmazottat bocsát el stb. Továbbra is elenyészően kevés munkahelyet ajánlanak az egyetemet végzett személyeknek, így a hivatal közvetítésében felajánlott havi 100 munkahelyből a múlt hónapban csupán 5 esetben igényeltek okleveles munkavállalót.

(www.szekelyhirmondo.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!