ERDON Helyi hírek

2010.10.15. 17:28

Téli felüdülési lehetőségek

<p>Szatmár megye - Péntek délben negyedik alkalommal nyílt meg a Holiday and Travel Expo Szatmárnémetiben a Szakszervezetek Művelődési Házában, amely vasárnap estig várja a téli üdülésre vágyókat.</p>

A Szatmárnémetiben megnyílt turisztikai kiállítás a téli szezonra kínál pihenési lehetőségeket. A negyedik alkalommal megszervezett vásárra elsősorban Szatmár megye és a környező megyék turisztikai irodáit hívták meg, tájékoztatott Antal Attila főszervező a vásár megnyitóján. Elmondása szerint most is nagyobb számban érdeklődtek magyarországi kiállítók, annak dacára, hogy itthon is vannak üdülési lehetőségek. Elsősorban a Kelet-magyarországi termálfürdők képviselői kínálják wellness szolgáltatásaikat, akik most láthatóan kevesebben jelentek meg, mint a korábbi vásárokon, de tegnap délután még a látogatók száma is elenyésző volt. A termálvíz nyújtotta felüdülés mellett a téli időszakra külföldi egzotikus utakat, szilveszteri utazásokat kínálnak, és első alkalommal mutatkozik be a forrásligeti (Izvoare) turisztikai komplexum Máramaros megyéből, melynek közelében több sípálya van, és egyéb téli sportokat is lehet űzni elfogadható áron, emellett lovaglási lehetőséget kínálnak, illetve vezetett túrákat szerveznek a környéken.
Kulturális értékek
A kiállításon a Szatmár Megyei Múzeum is bemutatkozik a térség régészeti, kulturális, és történeti értékeit bemutató kiadványokkal. Amint Braduţ Popdan, a múzeum munkatársa elmondta, Szatmárnémetit általában csak átutazásra használják az Erdélybe tartó turisták. Ha lennének a közelben üdülési lehetőségek, azokat össze lehetne kötni a kulturális értékek meglátogatásával is. A kiállításon a Zolihusi hagyományos termékeit is megkóstolhatják az érdeklődők, illetve ausztriai biosajtokat és édességet. Továbbá tombolajegyet lehet vásárolni, amelyekkel két személyre szóló wellness hétvégét lehet nyerni a környékbeli üdülőhelyekre, magyarországi termálfürdőkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!