ERDON Helyi hírek

2010.10.27. 17:15

Szent Miklós karitatív akció

<p>Szatmár megye — December 1. és 3. között negyedik alkalommal szervezik meg Szatmárnémetiben a Szent Miklós elnevezésű karitatív akciót, tudtuk meg Pinte Mirelatól, az akció koordinátorától.</p>

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) munkatársai ebben az évben is megszervezik a Szent Miklós nevet viselő rendezvénysorozatot, tudtuk meg az intézmény munkatársától, Pinte Mirelától. A negyedik alkalommal sorra kerülő akció december 1. és 3. között zajlik, s célja a szatmárnémeti illetőségű, szerény anyagi körülmények között élő gyermekek, családok megörvendeztetése Mikulás ünnepe alkalmából. Egy másik nagyon fontos célkitűzésük a szervezőknek az önkéntesség és a segíteni akarás eszméjének a népszerűsítése a megyeközpontban. Tavaly 950 személyhez jutattak el ajándékot és remélik, hogy ebben az évben is sikerülni fog ugyanezt a szintet megtartani.

Az akcióba szatmárnémeti civil szervezetek kapcsolódtak be, ők Down–kórosokkal, autistákkal és utcagyermekekkel foglalkoznak, de a szervezők nem feledkeztek meg a kisnyugdíjasokról és a hajléktalanszálló szolgáltatásait igénylőkről sem. A szervezők bármilyen szerény felajánlást szívesen fogadnak, magánszemélyek, intézmények vagy akár kereskedelmi egységek részéről is. A karitatív akció sikeréhez játékkal, tartós élelemmel, új ruhával vagy pénzzel is hozzájárulhatnak a szponzorok, akik szándékukat november 17–ig jelezhetik a 0261–714195–ös telefonszámon.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!