ERDON Helyi hírek

2010.10.21. 12:32

Épül a Densusianu híd

<p>Nagyvárad - Hozzálátott a nagyváradi Densusianu híd bővítéséhez a Selina vállalat, miután a Romániai Országos Autósztráda és Országut Vállalat (CNADR) ismét finanszírozza a nagyváradi körgyűrű felújítását.</p>

„A Densusianu hídon újra elkezdtük a munkálatokat, mert nyitást tapasztaltunk a Romániai Országos Autósztráda és Országut Vállalattól (CNADR), mely a továbbiakban finanszírozza a nagyváradi körgyűrű kiépítését, ugyanis mostanáig ezt a beruházást blokkolták” - tájékoztatta lapunkat a hídépítési munkálatokról Calin Roman, a kivitelező Selina cég vezérigazgatója. A vállalat veztője kijelentette, hogy a híd megépítése mintegy tizenkét-tizennégy hónapot vesz igénybe, és amíg van finanszírozás, addig a cég is dolgozik. „Nem konkrétan a híd építésére kaptunk pénzt, hanem a körgyűrű más szakaszain korábban elvégzett munkálatok számláit fizették ki. Ezekből az elmaradásokból láttunk neki a hídépítésnek” - folytatta Roman, elárulva azt, hogy jelenleg a tartópillérek helyét fúrják, mely pillérek húsz méterrel a vízszint alá kell leérjenek. „Miután lefúrjuk a pilléreket és lebetonozzuk azokat, elkezdhetjuk magának a hídnak az építését is” - mondta az igazgató, hozzátéve, hogy fagypont körüli hőmérsékleten télen is fognak tudni dolgozni. A híd teljes költsége körülbelül tizenegy millió lejbe kerül.
 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!