ERDON Helyi hírek

2010.10.14. 14:27

Őszi hálaadás mindazért, aminek örülhetünk

<p>Bihar megye - Az érmihályfalvi baptista közösség idén is megtartotta őszi hálaadó összejövetelét, melyen közreműködött a kémeri (Szilágy megye) gyülekezet énekkara és fúvós zenekara.</p>

Olyan időszakot élünk, amikor a körülményeinkre nézve annyi panaszra van okunk, amikor olyan kilátástalanak tűnik a jövő, és hajlamosakká vállunk arra, hogy elfelejtkezzünk mindarról, amink van, és csak azzal foglalkozunk, amink nincs. Ez a gondolkodásmód ahhoz vezet, hogy idővel már csak az élet sötét oldalát látjuk, és úgy erezzük, értelmetlen a mindennapi kűzdésünk. Éppen ezért fontos néha megállnunk, és végig gondolnunk mi az, ami miatt örülhetünk az életnek. Ilyen elmélkedésre nyílt lehetőségük azoknak, akik az elmúlt vasárnap délután az érmihályfalvi baptista egyházközségáltal szervezett hálaadó istentiszteleten vettek részt.

Vendégek Szilágyból

A kultúrház megtelt olyan emberekkel, akik azért gyűltek össze, hogy hálát adjanak mindazért, amit aGondviselőtől kaptunk: az életért, az egészségért, az ételért, a bőséges termésért, azért, hogy nem sújtott minket semmilyen természeti csapás, ami pedig még ezeknél is fontosabb, a megváltásért. Ezen gondolatok köré szerveződött az istentisztelet minden mozzanata. Az összejövetelt megtisztelte jelenlétével Kovács Zoltán polgármester, továbbá közreműködött a kémeri baptista gyülekezet fúvószenekara és énekkara, ők zenei szolgálatukkal tették ünnepélyessé az alkalmat.

Évente legalább egyszer

Az igét a Szilágy megyéből érkezettek lekipásztora, Pardi Félix hirdette, többek között arról beszélve, hogy van miért hálát adnunk, hiszen, ha engedelmeskedünk és szolgálunk Urunknak, akkor megtapasztalhatjuk áldásait és csodáit saját életünkben is. Reméljük, hogy a sor nem törik meg, és jövőre is megrendezésre kerül ez a hálaadó ünnepély, mert szükség van rá, hogy évente legalább egyszer felelevenítsük, mi minden van, amit megköszönhetünk.
 
Nagy Boglárka Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!