ERDON Helyi hírek

2010.10.28. 17:04

Orvosi felügyeletet kérnek

<p>Szatmár megye - Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság tegnapi tanácskozásán újabb érdekes felvetést hallhattunk a Szatmár Megyei Nyugdíjas Egyesületének elnökétől.</p>

Az idősek gondjaival foglalkozó bizottság tegnap tanácskozást tartott, ahol Macrina Mihai, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) képviseletében elmondta a téli megfázás veszélyeit, és néhány jótanácsot adott az időseknek arra vonatkozóan, hogyan vehetik elejét a betegségnek. A felvilágosítást követően Marian Mircea, a Szatmár Megyei Nyugdíjas Egyesület elnöke felháborodásának adott hangot, mivel ők nem ezt kérték a DSP-től, ők azt szeretnék, ha a kedden és csütörtökön esedékes nyugdíjasklub idején egy-két orvos és asszisztens is jelen lenne, akik megvizsgálnák az időseket. Macrina Mihai elmondta, hogy ők nem szólíthatják fel az orvosokat, hogy vegyenek részt ezken a találkozókon, az Orvosi Kamara kompetenciája ezt meghatározni. Az elnök ettől meg dühösebb lett és elmondta, hogy ők nem feltétlenül ingyen szeretnék az orvosok szolgáltatásait igénybe venni, hajlandóak lennének fizetni is azokért, amennyiben megfelelő szolgáltatást kapnak. Pataki Csaba alprefektus ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy egyeztető tárgyalást kezdeményeznek az ügyben. A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) osztályvezetője, Bălaj Adrian arról számolt be, hogy a fűtéstámogatást igénylő 1500 személy fele a nyugdíjasok közül kerül ki, és röviden felsorolta, kik kaphatnak fűtéstámogatást.

Üdülési jegyek

A nyugdíjasok képviselői Sabău Eugeniát, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatóját faggatták a gyógykezelési jegyekről. Az igazgatónő elmondta, hogy Szatmár megyébe 237 üdülési csekk érkezett, melyeket november 12-től november 30-ig lehet felhasználni. Azt is megtudhattuk, hogy október hónap folyamán 70 üdülési jegyet nem használtak fel a nyugdíjasok, ezért az elkövetkező esztendőben lehet kevesebb gyógykezelési utalványt kap a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár. Az igazgatónő elmondta, hogy a nyugdíjasok számára jövőre is biztosít a pénztár gyógykezelési jegyeket, csak a számuk bizonytalan még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!