ERDON Helyi hírek

2010.10.15. 07:01

Ne hanyagolják a kérelmezést

<p>Szatmár megye - Szatmárnémetiben kétezer fűtéstámogatás igénylésére alkalmas formanyomtatványt vettek át állampolgárok. A kérelmeket november 5–ig kell leadni a hivatalban.</p>

A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) vezetője, Văsuţ Doina október 14–én tartott sajtótájékoztatón ismertette a 2010/2011–es fűtési idényre vonatkozó főbb tudnivalókat. Elmondta, a megyeközpontban ezidáig 100 személy adta be fűtésigénylési kérelmét az Ilisesti utca 4. szám alatt található hivatalban. Itt térítésmentesen bocsátják rendelkezésre a formanyomtatványt. Attól függetlenül, hogy mivel fűt a család – földgázzal vagy fával – a kérelem mellé a SPAS munkatársai egy részletes tájékoztatót is adnak, ebben minden olyan igazolást felsorolnak, amire kötelezően vagy esetenként szükség van a segély kérelmezéséhez, amit legkésőbb november 5–ig kell megejteni. Hétfőtől szerdáig 8 és 14 óra között, csütörtökön 17 óráig fogadják az igénylőket, pénteken dolgozzák fel az adatokat. A SPAS azt kéri, hogy a lakosság ne hagyja a kérelmezést az utolsó pillanatra, amennyiben szeretnék egy hosszabb sorbanállástól megkímélni magukat.

Ellenőrzések

Mint az intézmény osztályvezetője, Bălaj Adrian megfogalmazta, fontos tudni, hogy a munkahelyi igazoláson kell hogy szerepeljen az a megjegyzés, hogy a munkaválalló kap–e ebédjegyet, ha igen, annak összegét is fel kell tüntetni. Azokban a családokban ahol gyermek van, az islolai igazolásnak tartalmaznia kell azt, hogy a diák kap–e vagy sem ösztöndíjat, ha igen, milyet. Amit esetenként még csatolni kell: halotti bizonyítvány; válási határozat; házassági bizonyítvány; munkakönyv másolata. A kérelmezőknek tudniuk kell, hogy a nyilatkozatok legkevesebb 3%–át ellenőrzik, és nem csak a novemberi hónap folyamán, hanem 2011. március 31–ig bármikor megtehetik azt.

Karikás Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!