ERDON Helyi hírek

2010.10.28. 15:22

Megszavazták a vezetőtanácsi tagokat

<p>Nagyvárad - A nagyváradi önkormányzat csütörtöki tanácsülésén megszavazta a helyi tanintézmények vezetőtanácsaiba a helyi tanács által delegált tagok listáját.</p>

Hatvanhat nagyváradi tanügyi intézmény vezetőtanácsába választották meg az önkormányzat képviselőit a tegnapi helyi tanácsülésen. „A tanügyi decentralizáció igen fontos eleme az, hogy a vezetőtanácsokban ott vannak a helyi önkormányzat és a polgármester megbízottjai is” - mondta a szavazás után Biró Rozália Nagyvárad alpolgármestere, aki hozzátette: „mi arra törekedtünk, hogy politikailag kialkudjuk a helyeket azokban az iskolákban, ahol magyar nyelvű oktatás folyik.  Ennek az egyezségnek az eredménye az, hogy abban az iskolában, ahol csak magyar nyelven folyik a tanítás, - a két egyházi iskolában, az Ady Liceumban és a Cosbuc iskolában, bár ott még vannak román osztályok - mind a  két képviselő magyar legyen, vagyis az is, akit a polgármester, és az is, akit a városi tanács jelöl ki. A vegyes tannyelvű iskolákban legalább egy hely a miénk.”

Az alpolgármesterasszoy hozzátette, hogy ezeknek a tagoknak ugyankkora hatásköre van, mint a vezetőtanács bármely másik tagjának. „Ezekben a vezetőtanácsokban döntik el az iskola középtávú prioritásait, és azt, hogy anyagi keretüket mire használják fel, illetve segítséget tud nyújtani abban, hogy az iskola és az önkormányzat közötti kapcsolatot szorosabbra fogja. Megjegyzendő, hogy a helyi tanács Biró Rozáliát jelölte ki a Roman Ciorogariu Ortodox Liceum vezetőtanácsába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!