ERDON Helyi hírek

2010.10.21. 16:04

Megbeszélés a változtatásokról

<p>Nagyvárad - Talákozó zajlott Ilie Bolojan polgármester és Gheorghe Carp alpolgármester, valamint a Megyei Kórház vezetői és osztályvezetői között.</p>

Főleg azokat a változásokat beszélték meg a mai nap folyamán, melyek az intézmény átvételéből adódnak. Mint már beszámoltunk róla, a Megyei Tanács átadja a kórházat Nagyvárad önkormányzatának a minél jobb gazdálkodás megvalósítása végett. A polgármester kifejtette: nem tartja elfogadhatónak, hogy a városnak alárendelt kórházak orvosai attól tegyék függővé a páciensek ellátását, hogy kaptak-e csúszópénzt. „Ha viszont egy páciens elégedett az orvosával, akkor dönthet arról, hogy meghálálja” - fogalmazott Bolojan.

Egyúttal ahhoz, hogy az intézmény megkapja a működési engedélyt, fokozatosan 550-re kell csökkenteni az ágyak számát, hangzott el. Fontos továbbá, hogy megszűntessék a kórház veszteségeit, melyek fél év alatt elérték az 1,3 millió lejt: csökkentik az irodai alkalmazottak számát, összevonják a városi és a megyei kórházban párhuzamosan létező szolgáltatásokat, tevékenységeket, illetve a kórházak épületébe költöztetik azokat, amelyek jelenleg bérelt helyiségekben zajlanak. Mihamarabb be akarják záratni a Megyei Kórház régi épületét ( a nagyáruházzal szemben lévőt), s az onkológiai osztályt a városi kórházba költöztetik, de előtte egy új sugárterápiás osztályt is létrehoznak ott. A mellkasi sebészetet átköltöztetik a városi kórházba, s ott látják majd el a krónikus betegeket is, viszont a sürgősségi eseteket továbbra is a Megyei Kórházban fogadják majd, mondta a polgármester. Elhangzott: arra vonatkozó ígéretet kaptak az egészségügyminisztériumtól, hogy jut majd pénz egyéb kórházi osztályok rehabilitálására, továbbá az is, hogy a városvezetők nem lesznek részrehajlóak a kórházak koordinálását illetően, s csak azt tartják majd szem előtt, hogy egy minél hatékonyabb egészségügyi hálózat alakuljon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!