ERDON Helyi hírek

2010.10.01. 06:33

Közösen a gyermekekért

<p>Szatmár megye — Október 2–án, a hadadi Dégelfeld központban piknikre várják az olyan családokat, akik örökbefogadott gyermeket nevelnek.</p>

Október 2–án a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság kezdeményezésére a hadadi Dégelfeld Egyházi Központban az országban eddig egyedülálló eseményre kerül sor. A rendezvényre olyan családokat várnak, akik örökbefogadott gyermeket vagy gyermekeket nevelnek, tudtuk meg Marc Adrian igazgatótól. Mint elmondta, tudomása szerint az országban ez az első olyan kezdeményezés, amikor a szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az adoptáció nem valami olyan tett, amit titkolni vagy szégyellni kell.

Épp ellenkezőleg, egy olyan nemes elhatározás, ami a hányatott sorsú gyermekek javát szolgálja, és az adoptációról azért fontos beszélni, mert ez egyik alternatívája annak, hogy a gyermekek állami intézetbe kerüljenek. A szervezők 142 olyan családnak küldtek meghívót, akik örökbefogadott gyermeket nevelnek, közülük eddig 23 esetben jelezték a címzettek azt, hogy jelen lesznek a hadadi egész napos rendezvényen. Az eseményre minden olyan intézmény képviselője kapott meghívót, akik érintettek az örökbefogadási procedúrában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!