ERDON Helyi hírek

2010.10.10. 13:37

Hagyományos szüreti mulatság az NDF-nél

<p>Nagyvárad - Idén sem volt panasz a hangulatra a Német Demokrata Fórum hagyományos szüreti mulatságán, melyre szombat délután került sor a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.</p>

A Német Demokrata Fórum az elmúlt hétvégén, szombaton tartotta hagyományos szüreti mulatságát a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. Mintegy százötven tag és szimpatizáns jött el az elmaradhatatlan bálra. Helene Voda elnök köszöntötte a megjelenteket és mutatta be az este programját. A velencei RMDSZ-körzet Mystic mazsorettcsoportjának bemutatójával kezdődött az este kulturális programja. A fiatal menettáncosok műsorát követően a német folklór elevenedett meg a fórum két tánccsoportja, a Regenbogen és az Enzian valamint a palotai táncosok előadásában. Idén is színpadra lépett  a tizenkét éves Carla Marin, aki tehetségének köszönhetően már több díjat is nyert. Az este folyamán lehetett tombolát vásárolni és különböző haszontárgyakra is licitálni.

A kulturális műsor után a Hoffmann együttes szolgáltatta a talpalávalót. Alig csendültek fel a nyitótánc első zenei akkordjai a közönség máris birtokába vette a táncparkettet. Este tíz óráig tartott a mulatság, a hangulatra idén sem volt panasz. A Német Demokrata Fórum legközelebbi programja október 16-17-én lesz, amikor is az ifjúsági csoport megszervezi az Erdélyi Német Fiatalok Ifjúsági Találkozóját. Számos városból érkeznek majd vendégek, akik kulturális műsort is bemutatnak. Várnak minden érdeklődőt szeretettel szombaton, 16-án, 17 órai kezdettel az Ady Endre Líceum dísztermében.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!