ERDON Helyi hírek

2010.10.06. 09:46

Gyermekpszihológiai szeminárium

<p>Nagyvárad - Több komponensből álló szemináriumot szervez Nagyváradon a helyi Gyermekvédelmi Főigazgatóság és az annak keretében működő Magányos nyárfák (Plopii fara sot) nevű szociális szolgáltatásokat nyújtó szervezet.</p>

A két fő részre osztható szemináriumsorozat legelső rendezvényére kedden délután került sor a szakszervezetek művelődési házában. Itt Raluca Irina a program koordonátora elmondta, hogy hasonló jellegű rendezvényt szerveztek már a tavaly is a Nagyváradi ősz keretében, de akkor mindössze egy húszfős szülőcsoportnak tartottak szemináriumot, most azonban lényegesen kibővült a célközönség, így most mintegy száz személy vesz részt a megbeszéléseken.


Két célcsoport
 
A szeminárium felépítéséről szólva a program irányítója elmondta, hogy az első részben a gyermekeknél tapasztalható viselkedészavarokról hallgatnak előadásokat pedagógusok és mintegy húsz szülő. A második komponens címe A tinédzserkor és annak kihívásai, amelyen a pedagógusok mellett mintegy húsz szülő vesz majd részt a megbeszéléseken. Az első rész értelemszerűen a az elemi és általános iskolában tanító tanároknak illetve az ilyen idős gyermekek szüleinek szól, míg a második komponens szemináriumain gimnáziumi tanárok és tinédzser korú fiatalok szülei látogatnak majd. Arra a kérsésünkre, hogy milyen módon választották ki a résztvevőket, Raluca Irina azt válaszolta, hogy korábban már felvették a kapcsolatot a Bihar Megyei Tanfelügyelőséggel, amely tájékoztatta az iskolákat erről a programról. A részt venni kívánó szülők és tanárok e tájékoztatás nyomán iratkoztak be a szemináriumba. A kedden délután megtartott első szemináriumon Alexandru Tiba pszihológus, a Magányos nyárfák egyesület vezetője tartott előadást a gyermekek viselkedési problémáiról, azok kialakulásának okairól és a lehetséges megelőzési vagy kezelési módozatairól. A mintegy három órás megbeszélés utolsó harmadában a résztvevők tették fel kérdéseiket a pszihológusnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!