ERDON Helyi hírek

2010.10.20. 11:54

„Köszönöm, hogy megmentették a lányom életét”

<p>Bihar megye - Az érmihályfalvi Cercel Irén három perce „halott” volt, amikor a Megyei Kórház sürgősségi osztályára értek vele. Életének megmentéséért ezúton mond köszönetet a család.</p>

Manapság sokat hallunk olyan esetekről, amikor a hozzátartozók orvosi műhibákkal, vagy éppen gondatlansággal indokolják szeretteik halálát. Az alábbiakban egy olyan esetet mutatunk be, amikor a lelkiismeretes, gyors beavatkozás életet mentett. Az érmihályfalvai Bara Irén kereste meg szerkesztőségünket azért, hogy – ahogyan ő fogalmazott – ez úton is köszönetet mondjon mindazoknak, akik megmenetették a lánya életét.
 
Élet és halál mezsgyéjén
 
Bara Irén lánya, Cercel Irén szívritmusszabályozóval (pacemaker) él. Rosszul érezte magát, ezért orvoshoz fordult, aki a nagyváradi Megyei Kórházba szándékozott beutalni. A helyzet azonban rohamosan rosszabbodott, azonnal indulni kellett. Sebtében nem találtak más megoldást, az Egészségügyi Központ közelében lakó egyik ismerősükhöz fordultak, Máté Sándorhoz, aki készségesen és nyomban indult is velük kocsijával a megyeszékhelyre. Az anya visszaemlékezése szerint lánya egész úton csendben feküdt az ülésen, és már csak pár száz méter volt a kórházig, amikor hirtelen felült, nagyot sóhajtott, majd ismét elterült. Mint későb kiderült, ez kritikus pillanat volt, mert attól kezdve a kórházbani újraélesztéséig – ismét az anyát idézzük – „a lányom halott volt”. A sürgősségi osztályon minden olyan gyorsan zajlott, mint a „kórházas filmeken”, mondta Bara Irén: lányát sikeresen újraélesztették, és olyan állapotba került, hogy tovább lehetett szállítani Kolozsvárra, ahol megműtötték. Mindez szeptember 28-án zajlott, és a beteg rövidesen már haza is térhetett.
 
Ismerősök és névtelenek
 
Bara Irén ezúton mond köszönetet Máté Sándornakönzetlen és a szó szoros értelmében életmentően gyors segítségéért, továbbá a Megyei Kórház sürgősségi osztályán azon a napon szolgálatot teljesítő személyzetnek, akik „szót sem ejtettek a pénzről, csak tették lekiismeretesen a dolgukat”. Sajnos nem tudjuk kik ők, mert az anya kétségbeejtő helyzetében nem tájékozódott erről. Azt viszont tudjuk, hogy munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Kolozsváron dr.Roşianu Horiasikeres műtétet végezhetett, visszaadva egy fiúnak édesanyját.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!