ERDON Helyi hírek

2010.10.11. 11:20

Befejeződött a Nagyváradi Ősz

<p>Nagyvárad - Vasárnap este román könnyűzenei koncertekkel zárult az önkormányzat és a Városi Művelődési Ház által szervezett XIX. Nagyváradi Ősz fesztivál. Andra és a Direcţia 5 együttes lépett fel a városközpontban.</p>

Az idén két nappal korábban, vagyis nem a román többségű önkormányzat által városnapnak kikiáltott október 12-én zárult a XIX. Nagyváradi Ősz fesztivál. Az indok: 2010-ben hétköznapra, vagyis egy keddi napra esik a dátum, amiért a szervezők úgy gondolták: inkább egy hétvégén zárják le a központban, s állítják a feje tetejére a Nagyvásár téren zajló munkálatok miatt amúgy is káosz jellemezte (tömeg)közlekedést. A hűvös idő ellenére hatalmas tömeg gyűlt össze az Eminescu-szobor mögötti parkolóban, valamint a Szent László téren és környékén. A váradi estében különböző stílusú zenei irányzatok keveredtek: a dodzsem környékén angol nyelvű slágerek üvöltöttek a hangszóróból, a Szent László templom mellett pszeudó-indiánok produkálták magukat, a Kossuth utcai parkolóban felállított színpadról pedig aktuális román könnyűzenei slágerek hallatszottak.

A távközlési egységhez tartozó katonák, csendőrök és katasztrófavédelmisek alkotta fáklyás menet pontosan, fél 8 óra körül indult a Traian parkból, s haladt végig a Bémer tér- Kossuth utca- December 1. tér- Kert utca útvonalon. Az egyenruhásokkal tartott Ilie Bolojan polgármester és dr. Gheorghe Carp alpolgármester is. Az elöljáró két tiszt kiséretében a színpadra is felment, Boldog születésnapot kivánt a váradiaknak, majd katonai tiszteletadás mellett az Avram Iancu Határőrképző Iskola fúvószenekara eljátszotta a román himnuszt.

Román koncertek

A fellépők sorát helyi tehetségek nyitották, a Meda Music Egyesületnél énekelni tanuló gyerekek és a Red Wine zenekar, melynek tagjai nyolcvanas és kilencvenes évekbeli rockszámokat szólaltattak meg. Ezután következett Andra, aki nem csupán könnyűzenei slágereket, hanem román népdalokat is énekelt. Szívesen pózolt és osztogatott autogrammokat a rajongóinak, s bejelentette: a közönség a táncosaival együtt nem négy, hanem öt személyt lát a színpadon, mivel ő négy hónapos terhes. A XIX. Nagyváradi Ősz fesztivál a Direcţia 5 zenekar koncertjével és tűzijátékkal zárult, éjfél körül.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!