ERDON Helyi hírek

2010.10.03. 16:59

10 500 doboz cigarettát foglaltak le

<p>Szatmárnémeti - Október elsején a szatmárnémeti határrendészek a megyeközpontbeli 9 Mai utcán és a Pirosberek környékén ellenőrzési akciót tartottak, amikor a 38 éves B. Nicolae szatmárnémeti lakos által vezetett Opel Corsa típusú gépjárművet állították meg ellenőrzésre.</p>

A jármű átvizsgálása során annak csomagtartójában három bax cigarettát találtak. Ennek következtében a környéket alaposan ellenőrizték, miközben egy mellékutcában egy Magyarországon forgalomba jegyzett Iveco típusú haszongépjárművet találtak, mely a 31 éves M. Attila ingatlana előtt parkolt, és abban 18 bax cigarettát találtak. A nyomozásból kiderült, hogy a talált cigarettamennyiség M. Attila tulajdonát képezi. A gépjárműveket a Szatmár Megyei Határrendészet székhelyére szállították, ahol megállapították, hogy a 21 baxban összeszen 10 500 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott Viceroy típusú cigaretta található, melyek összértéke 44 730 lej. A két férfi ellen bűnvádi eljárást kezdeményeztek a határrendészek cigarettacsempészés vádjával. Október 2-án, M. Attila nevére az ügyészek elrendelték a 29 napos előzetes letartóztatást, míg B. Nicolae az ügyészek rendelkezése értelmében 30 napig nem hagyhatja el Szatmárnémetit. Az ügyben a nyomozás folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!