ERDON Helyi hírek

2010.09.21. 15:19

Szatmár megyében tizenegy orvost és tizenhét asszisztenst várnak a felszabadított helyekre

<p>Szatmár megye - Az Egészségügyi Minisztérium 2322 állást hirdet meg, ebből 218-at a mentőszolgálatoknál, mentőorvosoknak, asszisztenseknek és gépkocsivezetőknek. Régóta várt lépés ez, de félő, hogy elkésett.</p>

Szatmár  megyében az Egészségügyi  Minisztérium által közzétett lista alapján szabaddá vált összesen 28 állás. A Megyei  Sürgősségi  Kórházban tizenhárom állás szabadul fel, amelyek körül öt szakorvosi (intenzív terápia, pszichiátria, urológia és labor) míg nyolc egészségügyi szakasszisztensek számára nyitott függetlenül attól, hogy közép- vagy felsőfokú végezettséggel rendelkeznek-e.
A Nagykárolyi  Városi  Kórházban tíz helyből egy hely biztosított utolsó éves rezidens számára, három szakorvost tudnának a belgyógyászaton, a laborban, az ortopédián vagy a traumatológián alkalmazni és hat asszisztenst.
Az Avasfelsőfalui  Városi  Kórházban egy neurológia rezidensnek van hely, egy szülés-nőgyógyász orvosnak, valamint két asszisztens állását szabadította fel a minisztérium. Emellett a TBC  kórházban vehetnek fel eggyel több asszisztenst mit eddig. A szabaddá tett állások egyes kórházi osztályok létét menthetné meg, de még nem tudni, hogy ez a rendelkezés nem-e egyike azoknak, amelyek túl későn születtek meg. Hiszen az egészségügyi végzettségűek elvándorlása egyre komolyabb méreteket ölt Szatmár megyében is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!