ERDON Helyi hírek

2010.09.09. 14:22

Mégsem nyert csatát Radu Tîrle

<p>Bihar megye - Bár a megyei tanácselnök kompetenciájába tartozik az, hogy a klinikai kórházak versenyvizsga-szabályzatát összeállítsa, azonban a vizsgabizottságot nem ő, hanem az érintett kórház igzagatótanácsa állítja össze.</p>

Gavrila Ghilea, Bihar megye prefektusa tegnap azzal állt a sajtó elé, hogy pontosítani kívánja a megyei kórház igazgatói versenyvizsgája kapcsán a sajtóban megejlent spekulációkat, kijelentve, hogy a prefektúra nem nemcsak a megyei tanács vonatkozó döntését minősítette törvénytelennek, hanem Radu Tirle tanácselnök által kiadott rendeletet is. Ghilea kifejtette, hogy a törvény a polgármesterek, illetve a megyei tanácselnökök kompetenciájába sorolja a kórházigazgatók kiválasztására szolgáló versenyvizsgaszabályzatok összeállítását, azonban a vizsgabizottságokat az adott kórházak igazgatótanácsai állítják össze, míg Radu Tirle rendelete szerint a tanácselnök saját hatáskörébe utalta a vizsgabizottság kijelölésének jogát. Gavrila Ghilea ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy a négy nagyváradi klinikai kórház ideiglenesen kinevezett igazgatója közül három nem törvényes módon tölti be tisztségét, ugyanis egy augusztusban kiadott egészségügyminisztériumi rendelet kimondja azt, hogy a kórházigazgatóknak rendelkezniük kell kórházmenedzseri szakképesítéssel, vagy ha ez nincs meg, akkor legyen folyamatban e szakképesítés megszerzése.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!