ERDON Helyi hírek

2010.09.23. 12:57

Lényegesen több kérvényező

<p>A tavalyinál háromszor többen kérvényezték az idén Nagyváradon, hogy részben vagy teljesen lekapcsolják lakásukat a központi fűtésről.</p>

Mintegy 500 Bihar megyei lakos kérelmezte a határidő lejártáig, azaz szeptember 15-ig a lakás részleges vagy teljes lekapcsolását a központi fűtésről - viszont mostanáig csak 114-en végzetették is el a szükséges munkálatokat. Ez utóbbi helyszínekre ki is mentek a hőerőmű alkalmazottai ellenőrizni, hogy a kérvény szerinti fűtőterületet kapcsolták-e le. „A munkálatokat mindenki a saját költségére végeztette el, s mi emellett azt is megírtuk minden kérvényezőknek, hogy nem támogatjuk a lekapcsolást, mivel zavart okozhat a tömbház hőellátásában” - válaszolt kérdésünkre Eustafie Ilisei, a nagyváradi hőerőmű (Electrocentrale Oradea S.A.) szóvivője.
 
Átveszik a hőt
 
 
Azt is helyénvalónak tartja - tette hozzá - hogy a lekapcsolt helyiségek után is fizessék a fűtési költségek bizonyos százalékát a lakók. Mint magyarázta, ezek a helyiségek átveszik bizonyos mértékben a közös falakon át a hőt más lakásoktól. „Egy házban, ahol nem fűtenek, a belső hőmérséklet ugyankkora, mint a kinti. Egy olyan helyiség viszont, amelyet fűtött szobák vesznek körül, mindig valamennyire meleg marad. Ezenkívül az átkötő vezetékek is fűtenek egy keveset” - mondta a szóvivő, aki szerint az már a tulajdonostársulások gondja, hogy hogyan osztják el a költségeket a lakások között, illetve mekkora hozzájárulást kérnek a lekapcsolt szobák/lakások tulajdonosaitól.
Mint már ítunk róla, október elsején kezdik el a központi fűtési vezetékek feltöltését városszerte.
Ezt követően már nem végezhetik el a lekapcsolást a rendszerről azok a lakosok, akiknek a kérvényét jóváhagyták, de még a munkálatot magát nem végeztették el.
Neumann  Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!