ERDON Helyi hírek

2010.09.21. 14:58

Két osztály indult magyar tagozaton

<p>Szatmár megye - A szatmárnémeti Ion Creanga Általános Iskolában magyar tagozaton két osztályt sikerült az idei tanévben indítani, tudtuk meg Miclaus Judittól, az elemi oktatásért felelős szakatanfelügyelőtől.</p>

szatmárnémeti  Ion  Creanga  Általános  Iskolában magyar tagozaton két osztályt sikerült az idei tanévben indítani, tudtuk meg Miclaus  Judittól, az elemi oktatásért felelős szakatanfelügyelőtől. Bár idén kevesebb első osztály indult Szatmár  megyében, a diákok összlétszámát tekintve nincs csökkenés, sok osztály működik ugyanis maximális létszámmal. A szaktanfelügyelő azt kérte, hogy a szülők ne csak az iskolaválasztást tartsák szem előtt és egy intézményhez ragaszkodjanak, mert van emiatt fordulhat elő, hogy egy-egy tanintézményben egy-két gyermeken múlt, hogy indulhasson I. osztály, vagy akár két osztály is egy évfolyamon. A szülők azonban az általuk kiválasztott elit iskolába íratják csemetéjüket, holott a kisebb létszámú osztályban eredményesebben lehetne tanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!