ERDON Helyi hírek

2010.09.15. 15:26

Korszerűsítik a városi strandot

<p>Nagyvárad - Szerdai sajtótájékoztatóján Biró Rozália váradi alpolgármester arról számolt be, hogy európai uniós támogatással korszerűsítik a városi strandot. A tervek szerint másfél éven belül lesz aquapark Nagyváradon is.</p>

Biró Rozália nagyváradi alpolgármester kifejtette: a városi strand korszerűsítése és kibővítése érdekében az önkormányzat megpályázott egy európai uniós projektet. Az áfa nélkül 16 millió euró értékű beruházás felét helyi költségvetési forrásokból biztosítják, ötven százalék pedig vissza nem térítendő támogatás. A Polgármesteri Hivatal elkészítette a műszaki-pénzügyi dokumentációt, melyet elfogadtak, s következik az előszerződési fázis, amikor különböző ellenőrzések zajlanak. Az önkormányzat szeptember 24-én benyújtja a hatástanulmányt és a műszaki-kiviteli tervet, melyek elbírálása általában 2-3 hónapot vesz igénybe. Ezt egy miniszteri látogatás fogja követni, ha minden rendben lesz, a finanszírozási szerződést valamikor 2011 februárjában írják majd alá. Ezután versenytárgyalást hirdetnek, és körülbelül jövő márciusban láthat neki az 1 évig tartó kivitelezési munkálatoknak a tendergyőztes cég.
 
Váradi aquapark
 
 
A tervek közt szerepel valamennyi medencének a felújítása, és egy külső komplexumot alakítanak ki, két csúszdával. A nagyobbik 30 méter magas és 50 méter hosszú lesz, a kisebbiket pedig a gyerekek vehetik majd igénybe, a mellette létesített úszómedencével együtt. Egy multifunkcionális központot is építenek, parkolóhelyeket létesítenek, valamint üzlethelyiségeket és sportpályákat alakítanak ki. A munkálatokat igyekeznek úgy végezni, hogy a strand egy bizonyos része ezek ideje alatt is látogatható legyen. Biró Rozália szerint amikor elkészül a létesítmény, ötvözni fogja a debreceni és a nyíregyházi aquaparkok vonzó tulajdonságait, sőt, talán szebb és jobb lesz ezeknél.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!